Agenda

We hebben onderstaand een aantal interessante evenementen voor je verzameld. Deze zijn met name gericht op bewustwording, gezondheid en persoonlijke groei. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie kans om gelijkgestemden te ontmoeten!

Wil je ook jouw lezing, cursus, meet-up of ander evenement op onze website plaatsen, dan kun je dit opgeven via de Aanmeld-pagina.

Evenementen

Inspiratiedag Martijn van Staveren

De aankomende tijden zullen tijden zijn van herzieningen, we nemen waar dat er wereldwijd van alles aan het veranderen is op de planeet Aarde en dat er nieuwe modellen nodig zijn in onze samenlevingen. Het menselijke referentiekader waaruit wordt gedacht en gevoeld wordt uitvoerig besproken.

zo, 21 januari 2018 - 10:00 tot 16:30 in Joure
Zelfvoorzienend off-grid cursus

Ga je een tiny house bouwen, wil je driekwart van het jaar gratis douchen, ecologisch verantwoord (ver)bouwen aan je huis of meer duurzaam en klimaatbewust leven? Dan is deze cursus voor jou. Je leert alles over ecologisch isoleren, zonneboilers, regenwater opvang/filtering, composttoiletten, zonnepanelen en meer.

zo, 21 januari 2018 - 10:00 tot 17:00 in Rotterdam
Workshop Fermenteren - Christian Weij

Tijdens deze uitgebreide workshop fermenteren leer je van Christian Weij en Juglen Zwaan wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. We laten je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laten je heel veel proeven. Uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen.

wo, 24 januari 2018 - 19:00 tot 22:30 in Soest
Een avond met Lynne McTaggart

Lynne zal vertellen over het potentieel van gedachtekracht en hoe we hiermee ons eigen leven en dat van de mensen en de wereld om ons heen kunnen verbeteren. Uiteraard laat zij ons dit ook zelf ervaren door middel van een experiment. Je zult versteld staan van wat er mogelijk is.

do, 25 januari 2018 - 19:30 tot 22:00 in Amsterdam
Lezing Medicinale Cannabis - Peter Toonen en Thomas Slieker

Hennep kent ontelbare gebruiksmogelijkheden en is al duizenden jaren een voor mensen behulpzame plant. Peter Toonen vertelt hierover een stukje historie dat eindigt met de vele voordelen die de natuur ons met deze plant zo maar schenkt als geneeskrachtig middel. Thomas Slieker geeft praktische informatie.

zo, 28 januari 2018 - 10:30 tot 13:00 in Tilburg
Supermarkt Safari 2.0 - Ralph Moorman en Juglen Zwaan

Seminar met de nieuwste inzichten over voeding en gezondheid. De meeste mensen zijn wel bekend met de nadelen van suiker en e-nummers, daarom gaan Ralph en Juglen in deze lezing een stapje verder. Naast dat ze je kennisniveau flink gaan opschroeven, willen ze je ook inspireren om met plezier gezonder te leven.

zo, 28 januari 2018 - 13:30 tot 16:30 in Soest
Lezing Het Oude Egypte en de Cirkelmakers

In deze geestverruimende lezing laat Janet Ossebaard zien wat de Heilige Objecten van de Goden waren. Objecten die we nooit hebben teruggevonden, omdat de Goden ze meenamen toen ze onze planeet verlieten. Waarom komen ze nu terug als graancirkels? Wat heeft Tesla hiermee te maken?

zo, 28 januari 2018 - 14:00 tot 17:00 in Deventer
Lezing De GezondheidsVerzekering

Hoe gaan wij met een 'ziek' zorgstelsel om? Op oude voet, met dezelfde fouten? Of nemen wij de regie weer in eigen handen? De rode draad is: "Samen zijn wij de verandering". Robbert Geelen geeft uitleg over dit initiatief, je kunt vragen stellen en wordt uitgenodigd mee te doen.

zo, 28 januari 2018 - 14:00 tot 17:00 in Sneek
Nieuw!Lezing De wereld als mechanische spiegel

In deze lezing gaat Arend Zeevat in op de ontmenselijkende werking van de toenemende invloed van technologie op onze emotionele ontwikkeling. De technologie heeft een vergaande psychologische invloed op ons. De wereldsituatie laat zien dat er in de menselijke verhoudingen heel veel mis is.

ma, 5 februari 2018 - 20:00 tot 22:00 in Bussum
Ander nieuws - Wat het journaal niet uitzond

Lezing van Janneke Monshouwer naar aanleiding van haar boek. Na ruim 30 jaar werken bij de Nederlandse TV zag zij het medium meer als propagandamiddel voor het welzijn van grote industrieën, met name grootaandeelhouders. Haar conclusie is dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen.

di, 6 februari 2018 - 20:00 tot 22:30 in Den Haag
Lezing Zelfgenezing met behulp van je mind

Met ‘genezing’ wordt bedoeld: heling van je lichaam, maar ook heling op de andere niveaus van je bestaan: je gedachten, je emoties, je relaties en zelfs je ziel. Met andere woorden: het gaat om genezing van je totale wezen; om verbetering van al je leefomstandigheden. De lezing is dus waardevol voor iedereen!

wo, 7 februari 2018 - 19:30 tot 22:00 in Joure
Optimaliseer jouw eigen energievelden

In deze workshop leer je om met je eigen energievelden te werken, ze op te schonen en ze optimaal te energetiseren, zodat jij je eigen Merkaba (lichtvoertuig) om je heen kunt creëren. Als je jouw energievelden in orde hebt gebracht, resoneren je fysieke, emotionele en mentale lichamen mee en kom je in balans.

wo, 7 februari 2018 - 19:30 tot 22:00 in Moergestel
Lezing Kabbala en Archetypen

Lezing door Magda van der Ende. Zoals iedere spirituele weg heeft ook de kabbala, deel van de Joodse mystiek, bewust-wording tot doel. In de kabbalistische traditie wordt de levensboom als instrument gebruikt om kennis en wijsheid over de mens, de wereld en de relatie met God over te dragen.

zo, 11 februari 2018 - 10:30 tot 13:00 in Naarden
Nieuw!Lezing Heimwee naar het paradijs - Tijn Touber

Kan het zijn dat wij, mensen, aan geheugenverlies lijden en ons niet meer herinneren wie we werkelijk zijn? Door onze verre voorouders beter te leren kennen, kunnen we wellicht weer begrijpen hoe het is om in vrede en harmonie met elkaar en de natuur te leven.

do, 15 februari 2018 - 20:00 tot 22:30 in Schipluiden
Workshop Realiseer je eigen Tiny House

In deze workshop krijg je antwoord op vragen zoals: Is wonen in een Tiny House iets voor mij? Wat betekent het precies, wat moet ik opgeven en wat krijg ik er voor terug? Hoe makkelijk is het om een plek te vinden? Welke kosten zijn er aan verbonden? Moet het mobiel zijn of kan het ook een huisje op fundering zijn?

za, 17 februari 2018 - 09:30 tot 16:30 in Alkmaar
Lezing Chemtrails: wat te doen? - Fred Teunissen

Journalist Fred Teunissen verdiepte zich twee jaar lang in het mysterie van de chemtrails en schreef er een boek over. Tijdens deze lezing gaat hij in op de volgende vragen: Is het waar? Zo ja, wat zit er dan in? Hoe beïnvloedt dat onze gezondheid? En vooral: Wat kunnen we doen om gezond te blijven?

za, 17 februari 2018 - 14:00 tot 16:00 in Dwingeloo
Nieuw!Themadag: De Aardige Dag / REBEARTH

Een bijzondere themadag met twee presentaties: "Hoezo, de aarde is rond?" en "REBEARTH, het gigantische aardse verhaal". Beide presentaties worden gegeven door Frans Heslinga. Het wordt een bijzondere dag met veel pittige en actuele informatie over de creatie en de vorm/structuur van de aarde. 

zo, 25 februari 2018 - 10:00 tot 17:00 in Baarn
Tijdbeelden en onze tijd begrijpen vanuit Jungiaans en astrologisch perspectief

In deze lezing gaat Karen Hamaker-Zondag een aantal grote cycli en historische ontwikkelingen bekijken om te zien waar we nu staan, waar we naar onderweg zijn, en wat we daar zelf in kunnen betekenen. We leven in een tijd waarin veel op zijn kop wordt gezet, maar waarin de kiemen van het nieuwe al aan het ontstaan zijn.

zo, 25 februari 2018 - 10:30 tot 13:00 in Naarden
Nieuw!Lezing Chemtrails: wat te doen? - Fred Teunissen

Journalist Fred Teunissen verdiepte zich twee jaar lang in het mysterie van de chemtrails en schreef er een boek over. Tijdens deze lezing gaat hij in op de volgende vragen: Is het waar? Zo ja, wat zit er dan in? Hoe beïnvloedt dat onze gezondheid? En vooral: Wat kunnen we doen om gezond te blijven?

do, 1 maart 2018 - 19:30 tot 21:30 in Rotterdam
Lezing Baas in eigen Bank - Ronald Bernard

In deze boeiende lezing volgt Ronald het spoor van geld. Hoe ontstaan tekorten en onvrede? We komen bij een waarheid die tegen het onwerkelijke aan ligt. Wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel. Eenmaal de werking van het financiële systeem begrepen, kan de samenleving het positief veranderen.

vr, 2 maart 2018 - 20:00 tot 22:30 in Heemstede
Lezing Stilte en Eenvoud - Miek Pot

Voor Miek Pot heeft stilte te maken met eenvoud in leven: lege plekken in je agenda, versimpelen, consuminderen, genieten van kleine dingen, verveling en het wachten toelaten. In deze lezing spreekt zij over wat stilte voor haar betekent, wat de meerwaarde is van innerlijke verstilling en over hoe je zelf stil wordt.

zo, 11 maart 2018 - 10:30 tot 13:00 in Naarden
Lezing Ziekte van Lyme - Rinno Heidstra

De ziekte van Lyme is een complex immuunsysteem probleem. Een positieve lymetest bewijst dat iemand de ziekte heeft. Maar daarmee komt het herstel niet dichterbij, het is enkel een deel van de verklaring van de klachten. De werkelijke vraag is: Waarom raakt het immuunsysteem de bacterie niet kwijt?

do, 15 maart 2018 - 20:00 tot 22:30 in Heemstede
Lezing De 13 oerkrachten - Jan Pieter Schreur

Jan Pieter Schreur geeft u een onderbelichte kijk op de geschiedenis via het verhaal van de dertien Oerstammen en neemt u mee op een reis door de dertien Oerkrachten: Draak, Zaad, Wereldoverbrugger, Hand, Maan, Hond, Aap, Hemelwandelaar, Tovenaar, Adelaar, Krijger, Storm en Zon.

zo, 25 maart 2018 - 10:30 tot 13:00 in Naarden
Bevrijdingstheologie met erotiek en vrouwelijkheid uit de bijbel

Voor theologe Janneke Stegeman gaat religie over bevrijding uit benauwende, expliciet of impliciet vastgelegde hokjes.
 In deze lezing vertelt zij over seksualiteit en lichamelijkheid in de christelijke traditie. Volgens haar zijn deze een onmisbare bijdrage aan de bevrijding en geboorte van de nieuwe mens.

zo, 13 mei 2018 - 10:30 tot 13:00 in Naarden

Meest Gelezen

Agenda

Inspiratiedag Martijn van Staveren
zo, 21 januari in Joure
Zelfvoorzienend off-grid cursus
zo, 21 januari in Rotterdam
Workshop Fermenteren - Christian Weij
wo, 24 januari in Soest
Een avond met Lynne McTaggart
do, 25 januari in Amsterdam
Lezing Medicinale Cannabis - Peter Toonen en Thomas Slieker
zo, 28 januari in Tilburg
Supermarkt Safari 2.0 - Ralph Moorman en Juglen Zwaan
zo, 28 januari in Soest
Lezing Het Oude Egypte en de Cirkelmakers
zo, 28 januari in Deventer
Meer

Nieuw boek

  Van medicatie naar meditatie
  Michel Tomaello

  Veel klachten en kwalen in lichaam en geest beginnen met onnatuurlijke gedachtepatronen. Meditatie is het gereedschap waarmee je op ontspannen wijze alle facetten van het leven kunt beïnvloeden. Het leven is te mooi om een gevangene te zijn van angst, ontevredenheid, lusteloosheid, ziekte of twijfel.

  Meer informatie

Meest Bekeken

Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het Nederlandstalig alternatief nieuws!

  Dagelijks om zes uur 's morgens een overzicht van het meest gelezen alternatief nieuws ontvangen?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Het is kosteloos en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

  Schrijf je in!